V Taliansku nám rastie ďalší reprezentant. Calzona mu dáva čas

Nie je veľa slovenských futbalistov, ktorí sa dokážu presadiť v najlepších svetových súťažiach. O to pozoruhodnejšie je, ak sa to niekomu podarí v mladom veku. Práve to je prípad 21-ročného obrancu Adama Oberta. Pôsobí v Cagliari, teda klube z najvyššej talianskej súťaže a bojuje o účasť v základnej zostave. Pýta si aj miesto v reprezentácii, na jeho poste je však silná konkurencia.

Sport News - October 9, 2023 Adam Obert. Foto: Profimedia.sk

Rodák z hlavného mesta futbalovo vyrastal v Zbrojovke Brno, kam zamieril už ako desaťročný zo Slovana Bratislava. V mládežníckom veku sa potom presťahoval na apeninský polostrov a rozvíjal sa v akadémii Sampdorie Janov. Tam však ako mladý hráč vzhľadom na klubovú filozofiu nevidel perspektívu a rozhodol sa pre prestup do Cagliari.

Do hlavného mesta Sardínie prišiel talentovaný Slovák v lete 2021 a už v októbri toho istého roka debutoval v najvyššej talianskej súťaži Serie A. Z pozície náhradníka naskočil do duelu s Fiorentinou. Mal vtedy 19 rokov a 62 dní. Napokon počas premiérovej sezóny nazbieral v prvom tíme šesť štartov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.